Over Ons

Wie is Rechtswinkel Achterhoek?

Rechtswinkel Achterhoek bestaat uit een groep enthousiaste rechtenstudenten van de Radboud Universiteit te Nijmegen. Alle medewerkers hebben minimaal het eerste jaar van de rechtenstudie behaald en daarnaast bevinden een aantal studenten zich aan het einde van hun studie.

Rechtswinkel Achterhoek is een stichting en maakt geen winst, onze hulp is helemaal gratis.

Waarom doen de studenten dit?

De medewerkers van de rechtswinkel voeren de werkzaamheden op vrijwillige basis uit. Het zijn gemotiveerde studenten die hun steentje willen bijdragen aan de maatschappij. De kennis die de studenten met hun studie opdoen wordt op deze manier gebruikt om mensen te helpen en te adviseren. Voor de studenten zelf is dit tevens een mooie kans om praktijkervaring op te doen.

Hoe kunt u de rechtswinkel bereiken?

Als u een vraag of een (juridisch) probleem hebt, staat de rechtswinkel altijd klaar om u geheel kosteloos en vrijblijvend te helpen. Ook als u twijfelt of uw probleem wel juridisch is kunt u bij ons terecht. Rechtswinkel Achterhoek is op verschillende manieren te bereiken. Zo bent u elke vrijdag tussen 17.00 uur en 19.00 uur van harte welkom in de Bibliotheek ’t Brewinc in Doetinchem (IJsselkade 13, 7001AN). Mocht u echt niet bij ons langs kunnen komen dan is het ook mogelijk om een mail te sturen naar info@rechtswinkelachterhoek.nl. Tijdens spreekuren zijn we te bereiken op 06-57606776. In alle gevallen zullen wij zo spoedig mogelijk op uw vragen reageren.

Hoe gaat de rechtswinkel te werk?

Wanneer u een bezoek brengt aan de rechtswinkel gaat u in gesprek met twee studenten. U kunt dan uw probleem en vragen voorleggen. De medewerkers gaan discreet met uw vragen om. Na een bezoek sturen wij binnen tien dagen een schriftelijk advies. Alvorens wij u het advies toezenden, controleert de kwaliteitscommissie of het advies correct is opgesteld en inhoudelijk klopt. De kwaliteitscommissie bestaat uit studenten die aan het einde van de rechtenstudie zitten en veel ervaring hebben met het schrijven van adviezen. Elke kwaliteitscommissaris controleert adviezen binnen zijn of haar specialisatie. Het advies wordt u per mail of per post toegestuurd.

Mocht u naar aanleiding van het advies nog verdere vragen of opmerkingen stel deze dan gerust, onze medewerkers helpen u graag. Het kan, in het uiterste geval, zo zijn dat wij u niet verder kunnen helpen. Wij zullen u dan doorverwijzen naar een advocaat of een andere instantie. Uiteraard is het laatste woord hierover aan u en beslist u zelf of en naar welke instantie u zich wendt.

Naast het geven van advies, kunnen wij u ook helpen met het opstellen van brieven of u helpen contact op te nemen met de overheid of andere instanties. Ook kunnen we voor u bemiddelen met een instantie of een persoon waarmee u moeilijkheden ervaart. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor de uitleg van brieven of andere stukken.

Weet u niet zeker of wij u wel kunnen helpen? Ook in dat geval bent u bij ons van harte welkom, wij zullen altijd samen met u naar uw probleem kijken.

Met wat voor vragen kan u bij de rechtswinkel terecht?

U bent met al uw juridische problemen welkom bij Rechtswinkel Achterhoek. Wij kijken samen met u naar uw vraag en zullen samen met u naar een oplossing zoeken. Een aantal voorbeelden:

Naast het geven van advies kan Rechtswinkel Achterhoek u ook met andere problemen helpen, bijvoorbeeld:

Privacy

Wij vinden uw privacy erg belangrijk, daarom hebben wij een privacyverklaring opgesteld. Deze vindt u hier.

Spreekuur

Vrijdagmiddag:
17:00 – 19:00
m.u.v. feest- en vakantiedagen 

 

Contact

Contact Informatie

IJsselkade 13
7001 AN Doetinchem
Tel: 06 - 57606776 Mail: info@rechtswinkelachterhoek.nl

Plan je route